4 cele mai eficiente și mai simple moduri prin care să iluminezi perfect camera copilului

Știi care e secretul prin care îți poți transforma casa în locul mult visat, fără a fi nevoie de un buget mare de investiție?  Așa este, e vorba despre iluminatul casei, doarece lumina este cea care face diferența între o atmosferă sumbră, rece și una caldă și primitoare.

În lipsa lumini, toate detaliile de design interior își vor pierde valoarea sau vor fi pur și simplu trecute cu vederea.

Noi ne-am tot gândit cum să îți venim cât mai mult în ajutor pentru iluminatul casei, așa că am căzut de acord că una din cele mai importante zone ce necesită o iluminare perfectă este camera micului tău aventurier.

Așadar, lasă-te pradă aventurii și haide să descoperim care sunt corpurile de iluminat perfecte pentru camera copilului. 

1. Lumina naturală

Înainte de toate, vom insista pe faptul că lumina naturală trebuie să inunde camera copilului, deoarece aceasta va ajuta la crearea unei atmosfere calde, primitoare și relaxante. Și, mai mult de atât, va ajuta în stabilirea unei rutine zilnice, între somn, învățat și joacă. Totuși, în cazul în care încăperea nu dispune de prea multă lumină naturală, vom ridica iluminatul artificial la rang de artă.

2. Lumina generală

Baza iluminării camerei copilului este iluminatul central. În cazul unui tavan mai jos, alege o plafonieră aplicată, iar în cazul unui tavan înalt, o lustra. Trebuie avut grijă la faptul că încăperea copilului este plină de culori ce se pot schimba în funcție de tipul becului pe care îl vei alege. Cea mai mica distorsiune a culorilor este la becurile clasice sau cele cu halogen însă, ele nu sunt deloc practice, deoarece consumă mult și pot dăuna vederii. În schimb, îți recomandăm becurile LED, deoarece sunt economice și pot lumina în diferite culori.

3. Lumina de lucru

Deoarece o mare parte a vieții copilului se axează pe învățare, este obligatoriu ca biroul acestuia să fie corect iluminat. Pentru asta, amplasează o sursă de iluminat pe birou, cum ar fi o lampă de masă, căreia îi vei putea schimba direcția și intensitatea luminii. Dacă ai un copil dreptaci, atunci lumina trebuie să vină din stânga, iar dacă este stângaci, din dreapta. Lumina trebuie să iradieze zona de lucru de la o înălțime de circa 30 cm, iar unghiul de incidență să fie de 60 până la 70 grade.

Evită lampadarele sau alte corpuri de iluminat cu cabluri lungi, deoarece cestea nu sunt sigure pentru copilul tău.

Pentru scris, intensitatea ideală a luminii este de 500 lx. 

La fel de importantă este și intensitatea luminii, deoarece o lumină puternică va ține copilul treaz și concentrate pe activitatea pe care o desfășoară. În schimb, dacă în camera este o lumină slabă, aceștia vor intra într-o stare de visare și nu se vor mai concentra pe activitățile pe care le desfășoară. 

De asemenea, pentru a ușura lecturile de seară, o veioză pe noptieră este absolut necesară.

4. Lumina de veghe

În camera copiilor lumina de veghe are un rol de guardian și protector care ține monștrii la distanță. Pentru asta, îți recomandăm să alegi o lampă de perete cu lumina difuză, care e inspirată din desenele și filmele sale preferate cu eroi și zâne.

Cam atât cu iluminatul camerei, dar pentru că e important ca spațiul micului tău aventurier să reflecte personalitatea sa debordantă, îți vom prezenta câteva sfaturi bonus care te vor ajuta în crearea unei stări de spirit de spirit ideale. 

1. Instalează sisteme de siguranta pentru prize, pat, usi si ferestre, iar daca mobilierul nu are colturi rotunjite, montează protectii pentru muchiile si colturile acestuia.
2. Dacă în camera ai o podea prea alunecoasă, folosește benzi adezive antialunecare, iar dacă prefer să ai un covor, ai grijă ca acesta să fie antiderapant.
3. Indiferent de anotimp, temperatura din camera copilului trebuie să se afle între 20 si 22 de grade pentru a-I asigura întregul confort.
4. Culorile din cameră trebuie să fie calde și să se asorteze cu mobilierul sau covorașul. Optiunile care rareori dau gres sunt albastrul, galbenul deschis, verdele pal sau liliachiul. 
5. Dacă în camera dispuide un perete liber, poti aplica pe el o folie autocolantă care imită tabla de scris, ideală pentru a spori creativitatea celui mic.
6. Dacă locuiești la apartament și nu dispui de atât de mult spațiu, alege piese de depozitare cât mai utile, pentru o organizare a spațiului cât mai eficientă: commode cu sertare, rafturi la o înălțime potrivită, cuier pentru haine, dulap multifunctional. În caz că locuiești la casă și dispui de un spațiu mai mare, cel mic va fi încântat de un spațiu de joacă special amenajat în camera sa. 

Iată!
Copilul tău este gata să pornească într-o nouă aventură, în care să exploreze noile tărâmuri ale camerei sale. Cu siguranță că lumina îl va ghida spre comoara îngropată.

Iar când vei dori, noi vom fi mereu aici pentru a sta la povești despre micile năzbâtii ale aventurierului tău. 

Și nu uita, dacă ai nevoie de mai multă inspirație pentru iluminatul casei, ne poți vizita oricând pe pagina noastră: www.lumidex.ro



Inapoi la articole