4 moduri inteligente de iluminat holul prin care sa iti creezi o intrare perfecta a locuintei

Adesea, casa este reflecția sufletului, iar holul este trecătoarea spre ceea ce reprezinți cu adevărat. Inevitabil, va trebui să te lovești de acea primă impresie pe care un necunoscut și-o formează despre tine și, desigur, despre casa ta. De aceea, intrarea nu trebuie să te sperie și nici să îți confere disconfort pentru că, la fel ca în relațiile interumane, s-ar putea ca musafirii tăi să își facă o primă impresie greu de schimbat, indiferent de cât de frumos amenajate sunt restul camerelor.

De multe ori, holul poate fi o adevărată provocare, mai ales pentru musafirii ce nu sunt familiarizați cu micile lor secretele întunecate.

Nimic nu este mai neplăcut decât să îți cauți cheile pe întuneric atunci când ești pe fugă, fie în geanta fără fund sau pe măsuța de pe hol, pe care poți să găsești orice, numai cheile nu. La fel de rău este și să îți legi șireturile greșit sub o lumină slabă și să te simți caraghios încă de cum ai ieșit pe ușă. Și credeți-ne, nimic nu se compară cu momentul în care te lovești de un corp de mobilier incorect luminat. Nici tu și nici musafirii tăi nu trebuie să treceți prin asta.

Holul trebuie să fie un spațiu sigur, luminos, primitor, cu un aer de ospitalitate si eleganta. Pentru asta, v-am pregătit câteva sfaturi garantate prin care să vă asigurați un hol de excepție.

 

1. Un hol lung și îngust poate fi perfect iluminat cu ajutorul unor corpuri mici, fără decorațiuni inutile. Aplicele pentru perete, de culoare caldă sau rece merg excelent și acordă și un aer de simplitate și eleganță spațiului tău. Aplicele sunt ideale în astfel de situații și se pliază pe gusturile tuturor, dar trebuie avut grijă ca acestea să fie amplasate la distanțe egale și să aibă o lumină destul de puternică, pentru a înlătura orice zona întunecată a podelei, oferind astfel senzația că încăperea se lungește vizual.

Important este ca la capătul holului să existe o sursă puternică de iluminat care să creeze un contrast excelent cu luminile amplasate de-a lungul traseului.

Poti vedea mai multe modele și caracteristicile fiecărui corp de iluminat pe acest site: https://lumidex.ro/corpuri-de-iluminat/filtru/aplica/interior_2/

 Aplica Cosmo – Miloox              

Aplica Mikado – Miloox

Aplica Malene - Italux                                                  

 Aplica 40W - ONE-LIGHT 

2. În același timp, iluminarea unui hol îngust se poate face cu leduri poziționate la nivelul podelei, pentru a putea astfel lungi vizual spațiul respectiv

 

3. În cazul unui hol mare, cu tavan înalt este recomandat un candelabru frumos care să pună în valoare întregul spațiu.

Alegerea poate fi una clasică sau neconvențională. Pe https://lumidex.ro/corpuri-de-iluminat/suspendat/ poți găsi un corp de iluminat exact pe gustul tău, în funcție de model, mărime, funcționalități sau preț.

                          

Suspensie Classic - MW Glasberg


Suspensie Creazione 13 inele - Nova Luce     

       

4. Tablourile si fotografiile pot fi puse în valoare printr-o iluminare separată cu ajutorul corpurilor de iluminat modern, a plafonierelor. Astfel, obiectele din holul tău vor prinde viață și va sta în lumina reflectoarelor.

Plafoniera 2x40W - ONE-LIGHT

Plafoniera 55W - ONE-LIGHT


Printr-o iluminare corectă vei găsi cu ușurință cheiele și nu vei mai lăsa pe nimeni să aștepte. Nu vor mai exista urme de vânătăi pe piciorele tale sau a musafirilor, iar pantofii tăi vor avea șireturile legate impecabil. Mai mult de atât, lumina de pe hol va crea un ambient plăcut și primitor, îmbinând perfect frumusețea și profesionalismul designeului interior al casei. 

Noi, cei de la Lumidex, avem grijă de proiectele date de design interior și știm cât de important este să alegi corpurile de iluminat potrivite pentru fiecare colț al casei. De aceea, suntem aici să te ajutăm să iei cele mai bune decizii, iar pentru un sfat venit direct de la profesioniștii noștri, ne poți contacta oricând pe pagina noastra de Facebook: www.facebook.com/LumidexExpert

Iar pentru mai multă inspirație, ne vedem pe Instagram: @lumidex.ro

Inapoi la articole