5 beneficii ale iluminarii inteligente pe care e obligatoriu sa nu le ignori

Alegerea mobilei și a obiectelor de decor pentru casa ta reprezintă o adevărată aventură! De la canapele, dulapuri, electrocasnice până la...momentul în care uiți de corpurile de iluminat.

Fiind un element de bază al vieții, lipsa unei iluminări corecte s-ar putea să nu fie ușor de observat. Cu toate acestea, atunci când este realizată într-un mod inteligent, numeroasele avantaje încep să ia diverse forme, toate cu scopul de a te face mai bogat: atât material, cât și spiritual.

 Iluminarea este esențială. Și nu o spunem doar noi ci, experții în design interior, arhitectură și imobiliare din intreaga lume.

Astfel, mai jos îți prezentăm 5 beneficii care îți vor garanta starea de bine și te vor face mai “bogat”.


1. Iluminare corectă va face orice cameră să arate mai mare.

Lumina crează iluzia spațiului, astfel că atunci când camera este mică și înghesuită, o iluminare inteligentă va face o diferență uriasă. Încăperea va părea mai încăpătoare, mai lumioasă, iar tu te vei putea bucura de un confort în plus.

Spre exemplu, lustra supradimensionată va face încăperea să pară mai spațioasă, iar în cazul dormitoarele mici, cu tavanul înalt, lustrele lungi și aplicele pot oferi eleganță deosebită și iluminare perfectă.

Modelele noastre sunt numeroase și au calitatea extraordinară de a schimba în întregime ambientul casei tale: https://lumidex.ro/corpuri-de-iluminat/suspendat/.

 

Cerc Led – ONE-LIGHT   

Suspensie Kaia - Italux                      

Pendul ONE-LIGHT  

Pendul KENGO – Miloox 


2. Iluminare inteligentă își va seta starea de spirit

Iluminarea unei camere stabilește, de asemenea, starea de spirit. S-ar putea să dorești o atmosferă odignitoare și relaxantă pentru camera de zi și o una mai intimă pentru dormitoare. Indiferent de dimensiunea camerei, iluminatul poate crea o stare de bine inedită atunci când e realizată cum trebuie.


3.  Iluminare corectă te va face mai productiv.

Iluminarea corespunzătoare în anumite zone ale casei tale, cum ar fi bucătăria, biroul de acasă, garajul și zona de studiu sunt esențiale. Ele îți vor crește productivitatea, înlăturând stările de migrenă, oboseală și apatie cauzate de o iluminare incorectă. Spre exemplu, pentru activități uzuale, poți opta spre un corp de iluminat cu o temperatură de culoare neutră, de până la 4.000 Kelvin și o intensitate luminoasă medie. În cazul unor activități ce necesită un grad mai mare de concentrare, o temperatură de culoare rece, de până la 6.000 Kelvin și o intensitate puternică este ideală pentru a-ți garanta succesul activităților.


4.  Iluminarea corectă îți îmbunătățește vederea.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, până în anul 2050 una din 2 persoane vor fi afectate de miopie. Este un fapt îngrijorător însă, reglarea corectă a intensității luminii din încăpere crește gradul de confort al ochilor și îi protejează de cunoscutele boli ale vederii. Becurile LED sunt esențiale atunci când vine vorba de îmbunătățirea calității vederii, iar mai mult de atât, ele reprezintă un element inedit în materie de design interior și o alternativă pentru iluminarea optimă a spațiilor de mici dimensiuni.

Bec Led RGB decorative - ONE-LIGHT


Bec Led decorative – ONE-LIGHT


5. Iluminarea inteligentă te ajută să economisești.

Beneficiile becurilor LED se reflectă încă de la prima factură de energie electrică, datorită duratei mari de viață și a costurilor foarte mici de mentenanță. Astfel, dacă vrei să își protejezi vederea, să economisești și să atragi prin designe-ul lor spectaculos, becurile LED sunt pentru tine. Iar pentru că fiecărei persoană este unică, noi ți-am pregătit o gamă întreagă de becuri LED din care să alegi; https://lumidex.ro/corpuri-de-iluminat/becuri-led/.


Bec Led decorativ - ONE LIGHT

Iluminarea inteligentă poate face o diferență uriașă, iar acesta nu mai este un secret. Dacă iluminarea nu a fost până acum o prioritate, acesta este momentul în care să reconsideri acest lucru și să te bucuri de toate beneficiile pe care le oferă o iluminare corectă.

Noi, cei de la Lumidex, ne dorim să ai parte de întreg confortul atunci când vine vorba de casa ta, dar mai știm că uneori poate fi greu să alegi corpurile de iluminat perfecte. De aceea, suntem aici să te ajutăm să iei cele mai bune decizii, iar pentru un sfat venit direct de la profesioniștii noștri, ne poți contacta oricând pe pagina noastra de Facebook Lumidex: www.facebook.com/LumidexExpert.

Iar pentru inspirație ne poți urmări pe Instagram: @lumidex.ro

Inapoi la articole