Mereu în pas cu moda: 6 tendințe de ilumiat al anului 2020 și cum le folosim cu succes

Totul este despre personalitate și minimalist
Anul 2021 se remarcă prin detalii fine, culori de bun gust, forme care dau viață și abundă de personalitate, linii moderne și o reîntoarcere a stilului clasic, adaptat vieții moderne.
În ciuda întâmplărilor haotice din anul neprevăzutului, în privința corpurilor de iluminat 2021 nu dorește absolul deloc să țipe, să atragă atenția prin lucruri mari, impunătoare și chicioase ci, are o abordare minimalist, care se păstrează până în cele mai mici detalii.  
Anul acesta este despre personalitate, despre corpuri de iluminat care te reprezintă. 

1. Formele geometrice și materialele natural
În anul 2021 cercul și pătratul reprezintă formele de bază atunci când vine vorba de corpuri de iluminat. Astfel, inspirate din geometrie, se caută în mod deosebit lămpi realizate cu material nature și cu linii drepte, renunțându-se astfel la curbe sau design extravagant. Este un mod extraordinar de a oferi locuinței un aspect deosebit și unic.

2. Stilul clasic și rustic
Pentru stilul rustic sau clasic se merge pe uniunea și contactul cu natura. În locul corpurilor de iluminat încărcate și exuberante, apar lămpile cu un design geometric simplu și culori neutre, deschise. Iar printre materialele favorite, se folosesc lemnul, bambusul și toate elementele care denotă naturalul și căldura.

3. Stilul vintage
De voie și de nevoie, în anul 2020 stilul vintage s-a adaptat cerințelor și nevoilor unei societăți moderne și în continuă schimbare. Acest stil înaintează cu becul expus la vedere și culori predominante precum, auriu, cupru, nuanțe de gri și negru, în cele mai multe situații mat. 

4. Stilul industrial
Fără să aducă prea multe diferențe față de stilul vintage, stilul industrial se remarcă printr-un ansamblu de becuri, nu doar unul singur.

5. Stilul Art Deco
Acesta este un stil care se remarcă printr-o manieră unică și elegamtă, lux și rafinament. Detaliile sale grafice au la bază rigurizotate, abstract și geometrie. Astfel, veți vedea linii paralele, simetrice, curbe supradimensionate, forme geometrice și multă inspirație din cubism. Iluminatul în stil Art Deco captează fără doar și poate atenția privitorului, oferind un sentiment de putere și confort. 

6. Stilul modern
Stilul modern este un imperiu al simplității și al discreției. Acesta conturează linii fine, forme simple, versatile și culori discrete. 

Un an al textilelor
Anul acesta corpurile de iluminat au o caracteristică aparte, și anume textilele care le îmbracă și le oferă un aspect unic. Astfel, veiozele, plafonierele, lămpile de birou, lampadarele sunt îmbrăcate în textile. 

Așa cum te-am obișnuit, ți-am pregătit bonus câteva informații valoroase despre culorile anului 2021.
Tendința gamei cromatice a acestui an o reprezintă culorile închise, profunde, dar desaturate. În anul 2021 la capitolul design interior, specialiștii de la Color Futures, din cadrul companiei Akso Nobel, au ales culoarea reprezentativă a acestui an ca fiind Tranquil Dawn sau așa zisa Zori Liniștite. Vestita nuanță este un gri-albastru cu tente verzui care, desigur, pictează un tablou în culorile cerului ddimineața.
Iată câteva combinații de culori cu nuanța Tranquil Dawn:
- Culori calde, pentru crearea unui cadru jovial și plin de viață.
- Combinații de roz, albastru închis, mov și verde pentru un plus de căldură și satisfacerea creativității.
- nuanțe de violet: Grape Compote
- verde: Biscay Green, Chive
- roz: Coral Pink
- albastru închis: Clasic Blue, Mosaic Bșue
- roșu portocaliu: Saffron, Orange Peel, Sunlight, Chinnamon Stick

Anul 2021 este un an al personalității, al minimalismului și al curajului de a fi tu însuți. 
Indiferent de cum simți, noi te încurajăm fie să te lași inspirit de trendurile anului 2021, fie să îți urmezi instinctual și simpțul artistic și să pui în aplicare un design al casei tale exact pe gustul și nevoile tale. 
Iar dacă ai nevoie de îndrumare în alegerea corpurilor celor mai potrivite pentru casa ta, noi îți suntem oricând aproape. Ne poți scrie oricând pe pagina noastră de Facebook Lumidex 
Pe curând!

Inapoi la articole