Rămâi în pas cu trendurile: 7 tendințe de iluminat în anul 2023

 

Îți amintești tendințele de iluminat din anul 2022? Formele geometrice și materiale naturale, stilul clasic, rustic, vintage, stilul industrial, modern, Art Deco; un an al textilelor, a veiozelor și a lămpilor îmbrăcate, a culorilor profunde și desaturate. Am zis noi, un an al personalității, minimalismului și curajului de a fi tu însuți.

Anul 2022 a fost un an în care am fost provocați, am învățat, ne-am redescoperit și am explorat cele mai mici ascunzișuri ale ființei noastre. Dar, mai mult de atât, a fost un an în care am devenit una cu locuința, în care ne-am cufundat între pereții protectori ai casei.

Iar dacă și tu te-ai trezit deodată acasă, probabil ai aflat ce înseamnă cu adevărat confortul casei, nevoia de a avea un loc al tău de învățare, de lucru, relaxare, cunoaștere, un loc în care armonia se îmbină frumos cu nevoia. Și, cel mai important, probabil că ai aflat cât de important este să ai acces la un iluminat corect, destinat nevoilor tale și cerințelor pe care retragerea în spațiul privat le cere.

Anul 2023 este un an al optimismului, a forței, balansului și confortului.  


Culorile anului în materie de design: galben și gri

Pentru 2023, Ultimate Gray și Illuminating sunt cele două nuanțe care au fost denumite ca fiind culorile anului.  Explicația acestei alegeri se regăsește foarte mult în nevoia de a exprima un mesaj plin de forță și pozitivitate într-o perioadă plină de incertitudine și provocări. Cele două culori se îmbină într-un mod foarte îndrăzneț, având puterea de a crea un spațiu dinamic și vesel. Galbenul este o culoare care transmite optimism și viață, iar griul va balansa impactul vizual, oferind încăperii simplitate, eleganță și confort.

Pentru a crea armonie, corpurile de iluminat vin în completarea acestei direcții de aduce un plus de viață și culoare în viețile noastre, întorcându-ne cât mai aproape de natural și natură.


Lumina naturală îți este cel mai mare aliat

Înainte de a stabili tendințele de iluminat ale anului 2023, este esențiat să punem accentul pe lumina naturală și pe diferența pe care aceasta o aduce în crearea confortului în propria locuință. Așadar, înainte de a lua în considerare instalarea unor corpuri de iluminat, asigură-te că cele mai accesate și mai folosite locuri ale casei sunt inundate cu lumină, folosind perdele ușoare sau care permit trecerea luminii în încăperi.

Invită lumina și aerul de primăvară în casă și lasă-ți din când în când ferestrele deschise, pentru a te simți relaxat și plin de viață.


Tendințe de iluminat 2023

Atunci când ne raportăm la corpurile de iluminat pentru casă și tendințele de iluminat ale anului 2023, trebuie să știi că nevoia se îmbină armonios cu dorința de confort, starea de bine și optimism.

În materiale de corpuri de iluminat, anul 2023 face apel la originalitate și la structuri complexe și impresionante.


Printre principalele tendințe de iluminare ale anului 2023 se regăsesc:

1.     Formele geometrice

Corpurile de iluminat de tipul structurilor sferice, grupuri de bile, abajur sub formă de con, forme cubice, compoziții de tip fagure, candelabre în spirală, rămân și anul acesta în trend și în vârful popularității.

2.     Corpurile de iluminat din sticlă

3.     Corpuri de iluminat de tip vintage

4.     Candelabre cu pandantiv și candelabre în stil ecologic, cu o compoziție ușoară din lemn și sticlă mată.

5.     Stilul rustic

6.     Corpuri de iluminat în nuanțe negre și șine magnetice 48V

7.     Iluminatul în formă de inele suprapuse

Unul din cele mai atrăgătoare corpuri de iluminat pentru anul 2023, iluminatul sub formă de inele suprapuse, adaugă o notă rafinată și excentrică livingului sau zonei în care se servește masa.


Becuri LED – remarcabile prin culorile ieșite din comun, mărimi și forme îndrăznețe

Noile culori ale becurilor LED crează un spectacol vizual, nuanțele de cupru, auriu, fumuriu, irizat și chihlimbar, devenind cu siguranță atenția principală a musafirilor.

Și dimensiunea becurilor LED nu este deloc de ignorat, acum fiind preferate becurile LED cu diametre de până la 25 cm, precum nici pozitionarea, in profile de aluminiu pentru benzi led

Din ce în ce mai dorite și apreciate sunt sursele de lumină ascunse. Datorită iluminatului care devine din ce în ce mai funcțional, sursele de iluminat LED pot veni ca o soluție perfectă în optimizarea spațiului și eficientizare iluminării casei. Principalele surse de lumină ascunse sunt corpurile de iluminat încastrate, corpuri de iluminat încorporate în pereți, podea sau tavan, iluminarea pe mai multe niveluri și sunt in general reprezentate de benzi led.


Stilul retro rămâne în preferințele de iluminat ale anului 2023

Iluminatul retro se remarcă prin finisaje simple, nuanțe neutre și accent deosebit pe obiectele din metal.


Preferința pentru materiale – simpliste, dar  pline de rafinament și gust

Tendințele de iluminat ale anului 2023 se concentrează pe corpuri de iluminat precum lustre în culori neutre, forme simple și materiale rafinate și simpliste, precum sticlă, piele, lemn și oțel negru.


Formele anului 2023 în materie de corpuri de iluminat: cerc, dreptunghi, pătrat

Corpurile de iluminat ale anului 2023 se remarcă prin formele sale simple, dar concentrate, care oferă un spectacol vizual de amploare. Cercuri în alte cercuri, sfere, dreptunghiuri, pătrate, forme cu un aspect vizual aparte.


Culorile corpurilor de iluminat ale anului 2023

Tendințele anului 2023 în materie de corpuri de iluminat au în centrul atenției culorile care redau un mediu cât mai aproape de natural, de natură.

Galbenul nisipiu și griul sunt două nuanțe liniștitoare și simple, iar tonurile precum oranj, verde și ocru completează într-un mod echilibrat și placut aspectul natural.


Pune-ți în valoare propriul stil

Atunci când vine vorba de trendurile anului 2023, cel mai important este să îți amenajezi locuința în așa fel încât să îți reflecte personalitatea și să se plieze cât mai bine pe nevoile tale. Casa devine acasă atunci când ai parte de un loc în care poți fi tu însuți și care îți permite să experimentezi și să lași frâu creativității. Iar un aliat extraordinar in aceasta lupta cu creativitatea, sunt corpurile de iluminat One Light.

Indiferent de alegerea ta, noi îți rămânem aproape pentru a te îndruma în alegerea celor mai potrivite corpuri de iluminat pentru casa ta.

Iar pentru mai multă inspirație în alegerea de corpuri de iluminat moderne și în trend, te așteptăm pe: www.lumidex.ro.

Mai mult de atât, ne poți scrie oricând pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/LumidexExpert/

Pe curând!

Inapoi la articole